Veilig en Gezond op het Dak
Nederland in de hekken PDF Afdrukken E-mail

14 oktober 2015

 

Met de beurs Veilig Werkt Beter (6-8 oktober) weer achter ons, blikken we graag nog even terug. SBD was prominent aanwVan der Borgt houdt presentatie achter hekwerkezig op dit evenement. Niet alleen met een interactieve stand, maar ook gaf SBD-coördinator Jos van der Borgt een presentatie op het centrale podium.

Aanpak valgevaar moet nog veel beter
Met zijn presentatie ‘Nederland in de hekken’ hield Jos van der Borgt een pleidooi om de komende jaren meer op ketenaanpak in te zetten om valgevaar te voorkomen. Gebouwonderhoudsbedrijven moeten architecten, gebouweigenaren, opdrachtgevers en leveranciers meer aanspreken op inzet van bronaanpak en collectieve maatregelen voor veilige dak- en geveltoegang. Gebruik vooral hekwerken om valgevaar te voorkomen! Om zijn verhaal extra te onderstrepen verzorgde Van der Borgt zijn presentatie geheel achter een hekwerk. Ook in en op de SBD-stand waren vele voorbeelden te zien van collectief beveiligen.


Oplossing vermindering fysieke belasting en juiste keuze veiligheidsschoenen

Net als bij een vorige editie van Veilig Werkt Beter had SBD twee partners uitgenodigd die een oplossing bieden voor andere veelvoorkomende risico’s in de platte dakenbranche.

Lichtgewicht gasflessen: Met lichte aluminium gasflessen (in plaats van met de traditionele gasfles) kun je de fysieke belasting van dakdekkers aanzienlijk verminderen.

Goed aangemeten veiligheidsschoenen: ‘Meten is weten’ is het uitgangspunt bij het kiezen van de juiste veiligheidsschoen. Daarom bood dit bedrijf ter plekke een schoenmeting aan, gevolgd door een gericht advies, rekening houdend met de persoonlijke situatie (van de dakdekker) en de uit te voeren werkzaamheden. Meer info

 
< Vorige   Volgende >