Veilig en Gezond op het Dak
Toolbox Presentaties

Bedrijven in de dakbedekkingsbranche organiseren meestal 8 tot 12 keer per jaar toolboxmeetings voor hun personeel.

In de meeste gevallen zijn toolboxmeetings verplicht:

  • Op basis van de Arbowet, artikel 8 ‘Voorlichting en onderricht’;
  • Voor het behoud van een VCA-certificering;
  • Voor werkoverleg tussen personeel en leidinggevenden.

Vanaf het begin van het arboconvenant (2000) en het project Veilig & Gezond op het Dak, is SBD al bezig met het verzamelen van praktische informatie over de manier waarop het best kan worden omgegaan met veilig en gezond werken in allerlei situaties. Deze informatie is volledig toegespitst op het werk van dakdekkers. De informatie is door de arbovoorlichters van SBD in toolboxpresentaties omgezet, ook zijn er bijeenkomsten in bedrijven verzorgd.

De presentaties kunt u zelf downloaden en gebruiken voor uw toolboxmeeting. Komen er tijdens de bespreking in uw bedrijf vragen naar voren die niet direct beantwoord kunnen worden, dan kunt u natuurlijk altijd aanvullende informatie bij SBD of bij de arbovoorlichters opvragen. Ook kunt u de arbovoorlichter in uw regio op aanvraag een toolboxmeeting laten verzorgen. In zo’n geval is het handig om de arbovoorlichter eerst een werklocatie te laten bezoeken, zodat hij meteen aansluitend de specifieke knelpunten/verbeterpunten kan bespreken.

Over voorlichting en arbocommunicatie
Effectieve communicatie met als opbrengst gedragsverandering: minder ongevallen, minder verzuim, gezonder, veiliger en langer werken. Kortom: duurzame inzetbaarheid. Goede voorlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom vindt u onderstaand ook een presentatie met tips voor de organisatie van een toolbox-meeting.

Nog nooit eerder een toolbox georganiseerd?
U kunt een voorbeeld bij ons opvragen voor uw allereerste presentatie via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of tel: 030 – 606 2112.

Hieronder een overzicht met de beschikbare onderwerpen, u kunt klikken en downloaden.

Voor het bekijken en downloaden van de toolbox presentaties heeft u Acrobat Reader nodig. 

Zodra wij een nieuwe toolbox hebben ontwikkeld, komt deze op de site te staan.

Check deze pagina dus vaker voor de meest actuele lijst.