Veilig en Gezond op het Dak
Uitreiking eerste DakSkillCard aan dakdekkers PDF Afdrukken E-mail

7 november 2017

Op 8 november worden de eerste DakSkillCards uitgereikt aan leerling-dakdekkers. De DakSkillCard is een pasje, verbonden aan een digitale omgeving waarin werkgevers en werknemers aantoonbaar geregistreerd staan met inspanningen op het gebied van scholing, opleiding, arbeidsomstandigheden en cao-verplichtingen.

Dit gebeurt op het Daksymposium dat door de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche  wordt georganiseerd in het NBC in Nieuwegein. In het kader van de sectorplangelden uit het sociaal akkoord heeft de BIKUDAK-sector in de economische crisis uitvoering gegeven aan een sectorplan en daarmee goede resultaten weten te behalen. Naast de ontwikkeling van de DakSkillCard gaat het om:
-          Circa 400 instromers in bbl 1-2-3 opleidingen op een totale populatie van ca 2500 cao-dakdekkers;
-          Vermindering van uitstroom uit de branche van 40% naar 20% als gevolg van de uitvoering van een uitgekiende, maar eenvoudige HRM-maatregel;
-          Oprichting van een organisatie – B² transities – gericht op het omscholen van werknemers die dreigen uit te vallen naar ander werk.

Op het Daksymposium wordt ook aandacht besteed aan de toekomst van de vakopleiding – het belang om te blijven investeren in de bbl – en aan duurzame inzetbaarheid: hoe zorgen we ervoor dat dakdekkers gezond de eindstreep halen.

Programma Daksymposium 8 november 2017 (aanvang 14.30 uur)

Het programma, gepresenteerd door Anita Witzier, bestaat uit korte presentaties van de heren Van den Boom (Stichting van de Arbeid) en Baarda ( vm SBB) over de resultaten van het sectorplan en over het belang van de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) in het mbo.

Een panel, bestaande uit Jan van Zijl (voormalig voorzitter mbo-raad), George Raessens (Bouwend Nederland), Mariette Patijn (FNV), Taco van Hoek (EIB), Paul van Maanen (ROC Midden Nederland) en Rob Bootsman (VEBIDAK) zal zich buigen over de verschillende thema’s van het symposium. Met filmpjes en interviews wordt ingegaan op de DakSkillCard en op de activiteiten van B² transities. Het Daksymposium wordt afgesloten door Robin van Galen, succesvol waterpolocoach, die een link legt tussen de prestaties van een kleine sport en een kleine sector.

De BIKUDAK-sector wil de goede resultaten met zoveel mogelijk mensen delen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
 
< Vorige   Volgende >