Veilig en Gezond op het Dak
Inspectie SZW je beste vriend? PDF Afdrukken E-mail

7 januari 2014veilig!

Velen van ons herinneren zich nog wel de slogan "De politie is je beste vriend". Blijkbaar inspireerde dit ook een leverancier van valbeveiligingsproducten. In een advertentie in een aantal dagbladen vermeldde hij hoe goed hij bezig is met het voorkomen van valgevaar. Een prima zaak natuurlijk. Minder prima - zelfs laakbaar - wordt het als je in de advertentie naar je eigen website verwijst en daarop pontificaal opneemt dat Inspectie SZW een van je samenwerkingspartners is. Hiermee wek je onterecht de indruk dat alles wat je doet en levert het stempel van de hoogst bevoegde instantie heeft. Inspectie SZW heeft inmiddels ingegrepen en de betreffende website laten aanpassen.

Hou je aan de wet en arbo-brancheafspraken
Zoals gemeld in ons websitebericht van 9 december 2013 voert Inspectie SZW dit jaar een grote publiekscampagne om het aantal ongevallen bij werken op hoogte drastisch terug te dringen. Het is een goede zaak dat bedrijven nu al extra aandacht besteden aan veilig werken op hoogte. Door je simpelweg aan de Arbowet en arbo-brancheafspraken te houden, weet je zeker dat je wetshandhavers te vriend houdt. Natuurlijk mag je daarbij verwijzen naar de betreffende websites van ministerie en erkende Arbocatalogi. Maar - voor wie het nog niet wist - Inspectie SZW handhaaft de Arbowet en bemoeit zich NIET met de (arbo)kwaliteit van een product of bedrijf.

Informatie voor gebouweigenaren
Wil je zorgen dat de gebouweigenaar ook goed op de hoogte is van uw en haar verantwoordelijkheden bij veilig werken op hoogte, dan is in onderstaande documenten voldoende onafhankelijke informatie beschikbaar:

Informatiefolder SBD voor gebouweigenaren

Checklist veilig onderhoud 

Informatieblad Veilig onderhoud op en aan gebouwen

 

 


 
< Vorige   Volgende >