Veilig en Gezond op het Dak
Met een ladderborgriem staat uw ladder stevig op zijn poten PDF Afdrukken E-mail

12 juli 2017

Zoals gemeld in ons websitebericht van 27 juni, is de SBD-campagne Veilig laddergebruik gestart. We zullen u regelmatig op de hoogte houden over de bevindingen in de praktijk.   

De arbovoorlichters van SBD, Paul Aalders en Ad Verhoeven, treffen tijdens hun objectbezoeken de meest inventieve ladderborgmethodes aan. Eén praktijksituatie – vorige week in Waalwijk – willen wij u niet onthouden. De arbovoorlichter trof daar een ladder die werd geborgd met een dakrol en een touw. Het is natuurlijk een goede zaak dat dakdekkers actie ondernemen om veilig het dak op en af te kunnen. Maar dat kan een stuk simpeler en veiliger met een ladderborgriem. De dakdekkers waren blij verrast met hun exemplaar en namen de ladderborgriem dan ook onmiddellijk in gebruik. De foto’s spreken voor zich. 

Ladder borgen met touw en dakrol ladder geborgd...Ladderborgriem in gebruik!

De campagne Veilig laddergebruik loopt nog t/m december 2017. Het aantal ladderborgriemen (aangeschaft met subsidie van het Centrum voor Ambachtseconomie) is beperkt. De arbovoorlichters reiken een ladderborgriem uit tijdens een objectbezoek waarbij onveilig laddergebruik wordt geconstateerd.

 

 

 
< Vorige   Volgende >