Veilig en Gezond op het Dak
Geslaagde lancering eerste Dakpaspoort PDF Afdrukken E-mail

21 april 2015Download eerste dakpaspoorten

Hedenochtend heeft Doekle Terpstra (voorzitter Techniekpact) de eerste Dakpaspoorten uitgereikt aan Jacques Brussé (W.H. van de Kamp dakbedekkingen) en Henri Lingen (Kenro dakbedekkingen). In een goedbezochte bijeenkomst in gebouw Dakstede (Nieuwegein), bijgewoond door werkgevers, vakbonden, werknemers en leerlingen TECTUM, is naar het moment suprême afgeteld. Het Dakpaspoort is een online tool (een app) om eerlijk, vakbekwaam en veilig werken te bevorderen en te borgen. 

In zijn toespraak meldde Doekle aangenaam verrast te zijn door het beeld dat hij van de platte dakenbranche kreeg: een kleine sector met veel sociale kracht. Een branche die zich bewust is van uitdagingen voor morgen en daarover nadenkt, in dialoog met de vakbeweging. Ook roemde hij het creatieve idee van het Dakpaspoort: het is onderscheidend in de markt en vanuit zowel werkgevers- als werknemersperspectief opgepakt. Hierbij refereerde hij naar gesprekken met enkele TECTUM leerlingen: hun passie voor het vak en het belang om te laten zien wat ze kunnen.

Met de lancering is de ontwikkelingsfase van het Dakpaspoort afgerond. Begin mei start de implementatie met een introductie- en informatiecampagne, die ook te volgen zal zijn via www.dakpaspoort.nl. Het eerste filmpje in deze campagne is daar vanaf heden te bekijken. 

 


 
< Vorige   Volgende >