Veilig en Gezond op het Dak
Sectorplan BIKUDAK, van en voor dakbedekkingsbedrijven PDF Afdrukken E-mail

20 november 2014

De afgelopen week is er vanuit het Ministerie SZW veel aandacht geweest over belang, inhoud en omvang van de door haar gefinancierde sectorplannen. Veel informatie is nu te vinden op de speciale website www.sectorplannen.nl.

Sectorplan BIKUDAK wordt uitgerold
Na de toekenning van het sectorplan BIKUDAK waren enkele maanden nodig voor nadere uitwerking van de daarin opgenomen maatregelen en het selecteren en contracteren van de belangrijkste uitvoerders. Verder vereiste het opzetten van de projectadministratie en ICT-inrichting voor de Goede werkhouding - inzet hondje ontwikkeling van het vakpaspoort BIKUDAK de nodige aandacht. Inmiddels is gestart met de uitvoering van maatregelen. Dakdekkers en bedrijven moeten zich goed realiseren hoe belangrijk de aangeboden activiteiten en (financiële) voorzieningen voor hun toekomst zijn. De maatregelen in het sectorplan stellen hen in staat om de komende jaren goed werk binnen te halen én duurzaam aan het werk te blijven!  

Nieuwe instroom met opleidingspremie
In september 2014 zijn 40 nieuwe BBL leerlingen bij TECTUM aan de slag gegaan voor een opleiding dakdekkers platte daken. De bedrijven waar deze leerlingen konden worden geplaatst ontvangen een maandelijkse bijdrage aan de loonkosten van € 400. De branche (SF BIKUDAK) betaalt daarnaast alle opleidingskosten. In februari 2015 start een nieuw opleidingsjaar, hiervoor kunnen nieuwe leerlingen zich aanmelden bij TECTUM. Naast een premie voor leerlingen BBL 1 en BBL 2 zal in principe ook een premie worden toegekend aan leerlingen BBL 3. Vooral met het volgen van deze laatste opleiding is er sprake van een allround opleiding tot bitumineus en kunststof dakdekker.

Communicatie en werving maatregelen
Eind dit jaar zullen alle bedrijven en dakdekkers uitgebreide informatie ontvangen over het belang en gebruik van de maatregelen in het sectorplan BIKUDAK. Uiteraard houden we u ook op deze site en via www.vakpaspoortbikudak.nl volledig op de hoogte.

 


 
< Vorige   Volgende >