Veilig en Gezond op het Dak
Sectorplan BIKUDAK; oproep aan werkgevers en werknemers PDF Afdrukken E-mail

24 juli 2014

De sector BIKUDAK heeft een sectorplan ingediend en daarop een positieve beschikking ontvangen van het ministerie van SZW. Eén van de maatregelen in het sectorplan is gericht op het verbeteren van de relatie tussen leidinggevenden en vakkrachten. Dat is niet zomaar. Uit een onderzoek van het EIB blijkt dat een kwart van de mensen die de sector verlaten, dit doen vanwege slechte arbeidsverhoudingen. Maatregel 5 in het sectorplan is erop gericht samen met werkgevers en werknemers te zoeken naar mogelijkheden om dat te verbeteren. Goede werkhouding - inzet hondje

Wij nodigen werkgevers en werknemers uit om te komen met ideeën voor verbetering. Voorwaarde is wel dat die ideeën ook door de bedenkers ervan worden uitgeprobeerd. Een externe adviseur maakt daarvan vervolgens een verslag. Die verslagen (best practices) worden binnen de sector verspreid en kunnen dienen als een goed voorbeeld voor anderen. De best practices worden in 2015 ook gebruikt in een aantal workshops en cursussen. Goede en uitvoerbare ideeën worden door de sector beloond met maximaal € 1.250, op voorwaarde dat er een aangetoonde inspanning bij het uitproberen tegenover staat.

Met deze oproep nodigen wij individuele werkgevers en werknemers uit om ideeën aan te dragen. De projectleiding kiest daaruit de 10 beste en legt deze ter goedkeuring voor aan het bestuur van CAO-partijen. 

Een goed idee moet aan de volgende kenmerken voldoen:

  • Het moet de verhoudingen tussen leidinggevenden en vakkrachten (ook ZZP-ers) en tussen vakkrachten onderling duurzaam verbeteren.
  • Het moet uitvoerbaar zijn.
  • Het moet ook in andere bedrijven toegepast kunnen worden.
Ideeën worden vertrouwelijk behandeld, met dien verstande dat als ze worden uitgevoerd dit natuurlijk wel bekend wordt. Inzenden kan tot 15 september 2014 bij SBD (telefonisch: 030 - 606 2112 of per mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ). Iemand van de projectleiding neemt dan contact met je op om het idee verder te bespreken.


 
< Vorige   Volgende >